Me and my pal

Go to content

Main menu:

 
 
 

Laatste aanpassing  11 augustus  2019

 
 
 

Welkom op de website van de Me and my Pal Tent, een Vlaamse afdeling van de Sons of the Desert.
Sons of the Desert is een internationaal genootschap dat zich tot doel gesteld heeft om leven en werk van Stan Laurel en Oliver Hardy in ere te houden en bekend(er) te maken bij het grote publiek.

Het genootschap ontleent zijn naam aan de broederschap waartoe de komieken behoren in de film Sons of the Desert uit 1933. Om trouw te blijven aan het “woestijn” thema, wordt elke lokale afdeling een “Tent” genoemd. Wereldwijd zijn er voor het ogenblik meer dan 230 actieve Tenten waarvan de leden regelmatig samenkomen om te genieten van Laurel en Hardy films in een ongedwongen en vriendschappelijke sfeer.

“Het is belangrijk, denk ik, om te beseffen dat Sons of the Desert géén fanclub is”, verduidelijkt John McCabe, de biograaf van Laurel en Hardy, en stichter van de Sons in 1965. “Het woord ‘fan’ is afgeleid van ‘fanatiek’ en ik hoop dat niemand van ons dat is. Ik beschouw ons als mensen die een zekere affectie hebben voor Laurel en Hardy en in hun kennis ver durven gaan maar steeds met het doel voor ogen dat het plezierig moet blijven.”

Disclaimer: The photos displayed in the galleries on this site are placed here purely for the enjoyment of all fans worldwide. "Me and my pal" tent figures as a section of Sons of the Desert which is a non-profit making organization and no money is made from the display of these images. Neither is the display of these photos intended to suggest that we possess copyright, and photos will be removed immediately if parties pictured in the photographs, or if parties who can demonstrate that they possess copyright, make such a request.

 
Back to content | Back to main menu