Nieuws1 - Me and my pal

Go to content

Main menu:

Nieuws1

INFO
 

Wereldconventie 2014 in de UK?

De kans bestaat dat de Internationale Conventie van de Sons of the Desert in 2014 zal worden gehouden in de UK. De Bacon Grabbers Tent gaat in samenwerking met andere Britse afdelingen een voorstel hiertoe indienen bij de Grand Council van de Conventie in Manchester, USA, komende zomer (19-22 juli).
Datum en kosten zijn nog niet bekend, maar het is de bedoeling dat ‘The Stan Laurel Trail’ het belangrijkste thema wordt van de Conventie. Dat wil zeggen dat plaatsen en locaties zullen worden bezocht waar Laurel (en in de meeste gevallen ook Hardy) voetstappen hebben achtergelaten.
In grote lijnen ziet de ‘trail’ er als volgt uit:

Pré-Pré Conventie.
Speciaal bedoeld voor deelnemers uit de USA die ook Londen willen bezoeken. Gastheer Saps at Sea Tent in Southend-on-Sea. Trips naar de Romney, Hythe and Dymchurch Railway, die in 1947 werd heropend door Laurel & Hardy, en naar Bottlesford, waar Stan en Babe ooit bier tapten in de pub van Stan’s zuster Olga.

Pré-conventie.
Per trein naar Glasgow, waar Stan een tijd gewoond heeft en voor heerst optrad voor een publiek. Trip naar Edinburgh via Falkirk, waar James Finlayson is geboren.
Conventie.
De eigenlijke conventie wordt volgens deze plannen gehouden in het magnifieke Cumbria Grand Hotel op enkele kilometers afstand van Ulverston, geboortestad van Stan Laurel. Dagtochten naar Liverpool en naar Bishop Auckland, waar Stan jarenlang met zijn ouders heeft gewoond en op school is geweest.
Over verdere feestelijkheden zijn nog geen mededelingen gedaan. Wij weten op dit moment ook niet of andere Tenten, bijvoorbeeld uit de USA, voorstellen ter tafel zullen brengen voor het organisaren van de Internationale Conventie in 2014.

 
Back to content | Back to main menu