Nieuws17 - Me and my pal

Go to content

Main menu:

Nieuws17

INFO

Hoera voor Hollywood

Op de pas afgelopen internationale conventie van de Sons of the Desert in Manchester, New Hampshire (USA) werd beslist dat de volgende conventie in 2014 zal doorgaan in het Mekka van de Amerikaanse filmindustrie: Hollywood.

Organiserende tent is de “45 Minutes from Hollywood” tent uit San Bernardino, Californië onder leiding van Bob Satterfield. De conventie zal plaats hebben van 2 tot 6 juli 2014.

Het conventiehotel wordt het Renaissance Hotel op de hoek van Highland en Hollywood Boulevard. In de dichte nabijheid heb je het wereldberoemde Grauman’s Chinese Theater, het Hollywood Roosevelt Hotel waar de eerste Oscaruitreikingen werden gehouden, vele winkels en restaurants en natuurlijk de Walk of Fame waarop iedereen die van tel was in Hollywood zijn eigen ster heeft.
Eén van de conventiedagen zal volledig gewijd zijn aan Hollywood met misschien een receptie in de Blossom Room van het Hollywood Roosevelt Hotel. Dit is dezelfde zaal waarin Stan en Ollie de “afterparty” bijwoonden na de tv-uitzending van “This Is Your Life”.

Conventiegangers zullen de gelegenheid hebben om in de voetsporen van onze helden te treden, eten waar zij aten, hun huizen bekijken, hun laatste rustplaats bezoeken en een ongelooflijk aantal echte filmlocaties ontdekken. Beklim zelf de legendarische trappen uit “The Music Box”, bekijk een L&H film in Sid Grauman’s eerste theater The Egyptian, dineer op een L&H filmlocatie, wandel rond in de voormalige M-G-M Studio’s waar de Jongens enkele van hun laatste films draaiden en geniet van vele andere L&H gerelateerde ervaringen.

Er zijn twee pre-conventiedagen. Vóór de eigenlijke start van de conventie kan je al mee met de “Habeas Corpus” rondrit. Bezoek de graven van de Hal Roach en L&H medewerkers, o.a. Mae Busch, Charlie Hall, Charley Chase, Edgar Kennedy, Walter Long, Charles Middleton, Jean Harlow, Harold Lloyd, Ben Turpin en Billy Gilbert. (Voor diegenen die dit niet zien zitten, het hotel is slechts één metrohalte verwijderd van de Universal Studio’s).

De tweede pre-conventiedag brengt hulde aan Oliver Hardy’s vriend en medespeler in The Fighting Kentuckian, John Wayne. Vanuit Newport Bay vertrekken we voor een twee uur durende cruise aan boord van John Wayne’s jacht The Wild Goose. Lunch is voorzien op de HMS Queen Mary in Long Beach. Laurel en Hardy en hun echtgenotes staken de plas over op dit mooie schip. Er wordt een poging ondernomen om te lunchen in dezelfde eetzaal waar zij tijdens hun reizen hun avondmaal genoten.

Klap op de vuurpijl van de conventie: iedere nog levende L&H en Our Gang acteur zal worden uitgenodigd om de conventie bij te wonen. Een unieke gelegenheid om een stukje Hal Roach Studio van weleer in levende lijve mee te maken.

Tijdens de conventie en in de maanden erna zal er in het Hollywood Museum speciale aandacht worden besteed aan Laurel en Hardy en hun leefwereld.

Dit alles heeft natuurlijk zijn prijs. Inschrijvingsgeld voor de conventie wordt begroot op $495. De prijs voor een hotelkamer in het Renaissance Hotel zal zo’n $200 per nacht bedragen (taks niet inbegrepen). Pre-conventietours zijn afzonderlijk te betalen, de prijs is nog niet gekend.

Programma en prijzen kunnen nog wijzigen. Eén en ander kan worden opgevolgd op de conventiewebsite www.laurelandhardywood.com
.

 
Back to content | Back to main menu