Nieuws27 - Me and my pal

Go to content

Main menu:

Nieuws27

INFO

Nieuwe boeken

Twee nieuwe en zeer verschillende boeken zijn onlangs in eigen beheer verschenen. Nu iedereen dankzij nieuwe technologie zijn eigen boek kan maken en laten uitgeven via het internet kunnen we rare broeders verwachten— en deze twee behoren zeker tot die categorie.

Auteur I. Joseph Hyatt vertelt over het leven van wijlen zijn vriend Jimmy Murphy, die de valet —de huisknecht, manusje-van-alles— van Stan Laurel was. Het boek bevat smakelijke anekdotes, waaronder het complete verhaal van Jimmy’s nieuwe kunstgebit, geschonken door Stan Laurel (met inscriptie!) na een vechtpartij tussen Jimmy Murphy en gangsterbaas ‘Bugsy’ Siegel.
Het meest opvallende aan lt Hyatts boek van bijna tweehonderd pagina’s is de overvloed aan foto’s tussen de tekst, die tot een rommelige, maar wel gezellige lay-out leiden.

Auteur Lucille Lady Fleming ( = Lelsley Isobella Phillips ) maakte
een wel heel bijzonder boek: vijfhonderd dikbedrukte pagina’s zonder één plaatje! In een voorwoord legt de schrijfster uit dat de bijbehorende illustraties en films gemakkelijk op het internet kunnen worden gevonden aan de hand van de steekwoorden en filmtitels die in haar verhaal zijn te vinden. Dat verhaal is een uitvoerige beschrijving met uitweidingen van de levens en de films van Laurel en Hardy. Sommige films worden stap voor stap naverteld, ‘ voor het geval het internet even niet voorhanden is, or even if it is‘, aldus de auteur.
Vijfhonderd pagina’s dus, maar dit is pas het Eerste Deel! Book One eindigt met het bezoek van Laurel en Hardy aan Engeland in 1932. Book Two is ook al verkrijgbaar.

 
Back to content | Back to main menu