Nieuws44 - Me and my pal

Go to content

Main menu:

Nieuws44

INFO

20 e Internationale conventie in Engeland

Op de laatste dag van de Internationale conventie in Hollywood werd de Ananas officieel doorgegeven aan Chris Coffey uit Groot-Brittannië (zie foto). In 2016 gaat de Internationale Conventie van de Sons of the Desert dus naar het Verenigd Koninkrijk. Een combinatie van Britse Tenten gaat deze 20ste conventie organiseren. Middelpunt van de feestelijkeden, met als thema ‘The trail of Stan Laurel’, wordt Ulverston.
Initiatiefnemer Chris Coffey schrijft: "We zullen logeren in het Cumbria Grand Hotel, enkele kilometers verwijderd van Ulverston, het geboortestadje van Stan en waar hij samen met Babe op bezoek kwam. Nu staat er het beroemde standbeeld en het nieuwe Laurel en Hardy museum. Het is ook de thuisbasis van de Berth Marks Tent.
Eén van de daguitstappen zal ons naar Bishop Auckland (thuisbasis van de Hog Wild Tent), en North Shields nabij Newcastle leiden. Stan woonde in beide plaatsen en beide hebben een standbeeld van hem.
Een andere uitstap zal naar Liverpool gaan, stad van The Beatles, met een vaart op de ‘Ferry Across The Mersey’, zodat iedereen kan ervaren waarom Pier Head werelderfgoed is. Er zal tevens een bezoek worden gebracht aan plaatsen die geassocieerd worden met de Jongens.
Het Cumbria Grand, op enkele kilometers afstand van Ulverston in Grange-over-Sands, is een bezienswaardigheid op zichzelf. De ‘Sons’ hebben er eerder gelogeerd, namelijk in 1984 toen ook een Internationale conventie in Engeland werd gehouden, toen gedeeltelijk in Ulverston en gedeeltelijk in Londen.

 
Back to content | Back to main menu