Nieuws62 - Me and my pal

Go to content

Main menu:

Nieuws62

INFO

Gaumont plant nieuwe Laurel & Hardy tekenfilms


Het legendarische komische duo Laurel & Hardy keren terug naar het kleine scherm in een nieuwe animatieserie geproduceerd door Gaumont Animation.

De Amerikaanse afdeling van de Franse maatschappij plant de financiering, productie en verdeling van 78 afleveringen van een animatieserie in 2D nadat het de rechten op de klassieke personages had verworven van Larry Harmon Pictures Corporation.

Het is bijna 50 jaar geleden dat de originele serie, bestaande uit 156 tekenfilmpjes, in 1966 werd gemaakt door Hanna-Barbera en Harmon.

Gaumont Animation werd in 2013 opgericht nadat het de Franse studio het Amerikaanse Alphanim had overgenomen. Na nieuwe afleveringen van het kuikentje Calimero en de Britse klassieker Noddy die momenteel opnieuw in productie is, is Laurel & Hardy de derde reeks die door Gaumont nieuw leven zal worden ingeblazen.

"Laurel & Hardy zijn ongetwijfeld twee van ‘s werelds best gekende iconen. De kans die mij geboden wordt om deze unieke tekenfilmfiguren opnieuw te lanceren is al lang een droom van mij geweest", zegt de manager van Gaumont Pierre Belaisch. "We willen een geheel nieuwe serie maken met een moderne look, een actueel design en een nieuwe gewaarwording terwijl de slapstick humor die dit duo wereldberoemd maakte, wordt behouden."

 
Back to content | Back to main menu