Nieuws65 - Me and my pal

Go to content

Main menu:

Nieuws65

INFO

The Battle of the Century eindelijk compleet?

Groot en historisch nieuws heeft ons bereikt! Tijdens een workshop over het identificeren van verloren films, georganiseerd door het Amerikaanse Library of Congress van 11 tot 13 juni ll. in Culpeper, Virginia, werd aangekondigd dat het ontbrekende stuk van Laurel en Hardy’s klassieker The Battle of the Century werd teruggevonden.

Het zou gaan om een versie op 16 mm. maar wel in uitstekende staat. Naar verluidt maakte het fragment deel uit van de collectie van Robert Youngson, de man die Laurel en Hardy eind jaren 1950 terug populair maakte door zijn compilatiefilms van de Jongens. Het was door zijn toedoen dat het grote taartengevecht op het einde van The Battle of the Century tijdig kon gerestaureerd worden en voor het nageslacht bewaard. Wie had ooit durven dromen dat het ontbrekende stuk van de film ook in Youngsons collectie te vinden zou zijn? Na zijn dood ging zijn filmverzameling een paar keer over in de handen van andere verzamelaars. De laatste eigenaar vond het unieke fragment een paar maanden geleden en het zou ondertussen ingescand zijn met de bedoeling het eerlang op DVD uit te brengen.

Op de foto zie je Laurel en Hardy met Eugene Pallette in een scène uit het nu teruggevonden middelste deel van de film.

Dit is zonder meer fantastisch nieuws en het vooruitzicht om The Battle of the Century bijna in dezelfde vorm terug te zien zoals hij in 1927 in première ging, doet het hart van iedere Son of the Desert sneller slaan.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!   


 
Back to content | Back to main menu