Nieuws79 - Me and my pal

Go to content

Main menu:

Nieuws79

INFO
Jerry Schatz overleden
 
Jerry Tucker uit de Hal Roach “Our Gang’ serie is overleden. Hij  was 91 jaar.
 
In de tien jaar dat Jerry Schatz een kindacteur was in Hollywood heeft hij nooit een Oscaruitreiking meegemaakt. Toch werkte hij onder zijn artiestennaam Jerry Tucker met enkele van de grootste namen van Hollywood (Clark Gable, Carole Lombard, Cary Grant, Marlene Dietrich, Spencer Tracy en Laurel en Hardy om er maar een paar te noemen) en was hij te zien in de Oscarwinnende klassiekers San Francisco (1936) en Boys Town (1938).
 
Na zijn filmdebuut (uitgeleend aan MGM) in 1931 in de komedie Sidewalks of New York met Buster Keaton werd Jerry geleend door de Hal Roach Studios voor zijn eerste Our Gang-film Shiver My Timbers. Roach bleef een beroep op hem doen, ook voor de lievelingsfilm van Schatz – Hi, Neighbor uit 1934 – waarin hij een rijkeluiskind speelde die zijn speelgoedbrandweerwagen gebruikte om de affectie van een mooi, blond meisje te winnen.
 
Als Jerry Tucker verscheen hij tussen 1931 en 1941 in meer dan 60 films en kortfilms waarvan vele nu klassiekers zijn geworden. Hij was een koorjongen in San Francisco, had een scène met Gable en Lombard in No Man of Her Own, was één van Moeder Hubbards kinderen in Babes in Toyland en wisselde een paar zinnen uit in een schoolscène met Shirley Temple in Captain January. Schatz speelde graag met Shirley Temple in de vrije tijd maar die momenten waren zeldzaam.
 
In de oorlog diende Jerry Tucker Schatz hij bij de marine. Hij werd gewond toen zijn torpedobootjager getroffen werd door een kamikaze-piloot. Na de oorlog werd hij electromonteur.
Jerry Tucker overleed op 23 november in het Long Island State Veteran Home in Stony Brook, New York.
 
Back to content | Back to main menu