Nieuws81 - Me and my pal

Go to content

Main menu:

Nieuws81

INFO
Oliver Hardy filmfeest in Tuschinski groot succes

Op zaterdag 21 januari 2017 vonden bijna 800 mensen hun weg naar het prachtige art deco theater Tuschinski in Amsterdam om de 125e verjaardag van Oliver Norvell Hardy te vieren.
De openingsfilm was The Head Waiter, een onlangs ontdekte en zorgvuldig gerestaureerde film met Larry Semon en Oliver Hardy uit 1919. Tevens was het voor de meeste mensen ook een primeur om de nagenoeg volledige versie van The Battle of the Century eindelijk te kunnen bekijken nadat de tweede spoel, na decennia lang vermist te zijn geweest, een paar jaar geleden werd teruggevonden.
Na de pauze volgde de hoofdfilm, Sons of the Desert, voorafgegaan door een optreden van de uit Amerika overgevlogen speciale gasten Michael Andrew en Jamie McKenna die als Laurel & Hardy een grappig goochelnummer opvoerden.
Jong en oud genoten van een onvergetelijke middag waarbij "oude tijden" herleefden, ook al door de aanwezigheid van de in nostalgische uniformen gehulde portiers, zaalwachters en snoepmeisjes. Voeg hierbij de prachtige begeleidingsmuziek op het Tuschinski orgel door Donald MacKenzie en de sfeer was compleet. De lachsalvo's volgden elkaar in snel tempo op en het was smullen geblazen van de avonturen en capriolen van het BESTE komische duo ooit, Laurel en Hardy!

Wie foto’s van de namiddag wil bekijken kan dat via deze links:

 
 
Back to content | Back to main menu