Nieuws88 - Me and my pal

Go to content

Main menu:

Nieuws88

INFO
Chuck McCann overleden
 
Chuck McCann, één van de vijf stichtende leden van The Sons of the Desert is op 8 april ll. op 83-jarige leeftijd overleden.
 
The Sons of the Desert werd als organisatie opgericht in 1965 door een groepje Laurel & Hardy-adepten die het leven en werk van hun idolen wilden bewaren voor het nageslacht. Eén van hen was Chuck McCann, de zoon van een orkestleider en op 11-jarige leeftijd al een veteraan in de showbusiness.
 
Chuck McCann werd geboren in New York op 2 september 1934 en begon zijn carrière als kindacteur op de radio. Op zijn 19e had hij al opgetreden in nachtclubs, televisieshows en was hij een regelmatige gast in de Steve Allen Show. McCann werd de held van een hele generatie kinderen die in de jaren 1950 en 1960 opgroeiden met zijn kinderprogramma’s op de lokale tv-zenders in New York. Hij werkte zich op tot regionale ster door het vak te leren in populaire kindershows zoals Captain Kangooroo en Rootie Kazootie. In 1950 leerde hij tijdens Rootie Kazootie poppenspeler Paul Ashley kennen en tot in 1967 waren ze samen met hun poppen te zien in talrijke tv-shows, waaronder Laurel & Hardy & Chuck en Chuck McCann’s Laurel and Hardy Show. In 1967 werd deze laatste show opgedoekt en de wegen van McCann en Ashley scheidden.
 
Na zijn carrière als poppenspeler ontpopte McCann zich als een zeer verdienstelijk acteur en komiek. In 1968 oogstte hij veel lof van de recensenten voor zijn rol van doofstomme man in zijn filmdebuut The Heart is a Lonely Hunter. Over de jaren was hij tevens te zien in films als Herbie Rides Again (1974), Silent Movie (1976) en Robin Hood: Men in Tights (1993). Als komiek had hij zijn komisch programma en schreef en speelde hij de hoofdrol in de tv-reeks Far Out Space Nuts. Daarnaast had hij gastoptredens in ontelbare tv-series zoals Bonanza, Love Boat, Starsky & Hutch, Knight Rider, Columbo en Boston Legal.
 
McCann bouwde een hele carrière uit in de wereld van de reclamefilmpjes en won vijf Clio Awards. De commercials die hij deed als Oliver Hardy met Jim McGeorge als Stan Laurel zijn ondertussen legendarisch geworden.
Daar bovenop had hij een erg succesvolle carrière als stemacteur bij tekenfilms waaronder The Hulk, Duck Tales, Iron Man, Scooby Doo, The Powerpuff Girls en The New Jetsons.
 
Chuck McCann was een goede vriend van Hugh Hefner en was regelmatig te gast op het Playboy Mansion. In de jaren 1980 gaf McCann zelfs de inleiding bij enkele video’s van Playboy.
 
McCann was eveneens een paar keer te gast op internationale conventies van de Sons of the Desert. 
 
Back to content | Back to main menu