Nieuws96 - Me and my pal

Go to content

Main menu:

Nieuws96

INFO
100 jaar Laurel & Hardy
 
Verscheidene leden van de Sons of the Desert hebben de koppen bij mekaar gestoken om een event te organiseren voor het eeuwfeest van Laurel & Hardy in 2021.
 
Er heeft lang twijfel bestaan over het jaar waarin Lucky Dog (hun eerste film samen) werd uitgebracht. Wij vertrouwen nu op de informatie in het boek van Randy Skretvedt, ‘The Magic Behind The Movies’.
 
De film werd gedraaid in januari 1921 en pas uitgebracht in december 1921. Iedereen is het er over eens dat wij dus van 2021 een heel jaar van viering kunnen maken. Tent meetings en andere gelegenheden kunnen deze heuglijke gebeurtenis opnemen in hun activiteiten en hopelijk doet iedereen dat.
 
Er werd al een vieringsdatum vastgesteld. Op zaterdag 7 augustus 2021 is een grote bijeenkomst gepland in Ulverston, het geboortestadje van Stan Laurel, om er 100 jaar Laurel & Hardy te vieren.
 
Eén en ander begint al in de namiddag. Naast de vele traditionele pubs, zal de namiddag bestaan uit wandeltochten, toegang tot het Laurel & Hardy museum, een filmmatinee in de bioscoop Roxy, met o.a. de vertoning van een nieuwe, korte documentaire over hoe de Jongens samen kwamen, de film Lucky Dog en de meest favoriete kortfilm aller tijden (verkozen door de Sons). De films worden gevolgd door een opvoering van Jeffrey Holland met zijn eenmanstoneelstuk: " And this is my friend Mr. Laurel”.
 
‘s Avonds is er een bijeenkomst in de Coronation Hall van het stadhuis voor een driegangendiner met live optredens.
 
Er zullen twee opties zijn om tickets te kopen:
 
1) Matinee ticket: voor zij die enkel het namiddaggebeuren willen meemaken
 
2) Dagticket: inbegrepen zijn alle evenementen, het driegangendiner en een goodie bag
 
Prijzen worden binnenkort vastgesteld en bekendgemaakt.
 
Wie wil overnachten, moet zijn eigen accommodatie regelen. Boek vroeg. Hotels in Ulverston zijn snel volzet!
 
Back to content | Back to main menu