Nieuws97 - Me and my pal

Go to content

Main menu:

Nieuws97

INFO
De Muziek van Laurel & Hardy
 
In de loop der jaren zijn er over Laurel en Hardy honderden boeken en menig essay geschreven. Maar ondanks al die literatuur bleef er een wezenlijk onderdeel van hun films onderbelicht: de muziek die werd gebruikt in hun films en dan bedoel ik niet de muziek die speciaal voor de films werd geschreven door Marvin Hatley en Leroy Shield. Maar wel de liedjes en melodieën die soms al eeuwen oud waren toen ze gebruikt werden of gewoon de populaire muziek van die tijd waren.
 
Daarom wou ik die muziek onder de aandacht brengen en dat heb ik gedaan in de vorm van een boek. Met dat boek heb ik een jarenlange nieuwsgierigheid eindelijk bevredigd. In eerste instantie voor mezelf maar ik hoop dat vele andere fans van Laurel & Hardy eveneens een antwoord vinden op hun vragen over die ‘andere’ muziek die gebruikt werd in de films van de Dikke en de Dunne.
Merho, de vooraanstaande striptekenaar van ‘De Kiekeboes’ en Laurel & Hardy-liefhebber, was zo vriendelijk om het voorwoord te schrijven. Ik dank hem daarvoor van harte.
 
Het boek is er in een Nederlandstalige en een Engelstalige versie. De prijs bedraagt €15,00. Het boek kan besteld worden door een mailtje te sturen naar de.coninck.marc@telenet.be. Ik zal dan de prijs, met inbegrip van de verzendingskosten, en de rekening waarop de betaling moet gebeuren laten weten. Na ontvangst van de betaling wordt het boek per post verstuurd.
 
Het boek wordt gepubliceerd in eigen beheer wat wil zeggen dat het niet verkrijgbaar zal zijn in de boekhandel of bij enige online-bookshop. Ook de oplage is beperkt – er werden van iedere versie 100 exemplaren gedrukt – met als gevolg dat wie een boek zal aanschaffen onmiddellijk een ‘collector’s item’ rijker zal zijn.
 
Back to content | Back to main menu